estetsko-zobozdravstvo/denture.svg

Estetsko zobozdravstvo

Namen estetskega zobozdravstva je zagotoviti zdrave in na pogled lepe zobe. Niste zadovoljni z izgledom vaših zob in zobozdravstvenih izdelkov? Marsikdo ni in sploh ne ve, da je mogoče na tem področju narediti zelo veliko na mnogo različnih načinov. Naši strokovnjaki vas pregledajo, ocenijo obstoječe stanje in vam predlagajo najboljšo strokovno in estetsko dovršeno storitev. Estetsko zobozdravstvo zajema več nivojev:

  1. Zagotavljanje zdravih zob in obzobnih tkiv

S pregledom ugotovimo stanje vaših zob in obzobnih tkiv ter vam na najsodobnejši način zagotovimo zdravljenje zobnih korenin in obzobnih tkiv.

  1. Zamenjava neustreznih plomb

Plombe izdelujemo iz najsodobnejših materialov: kompozitov z makro in mikro polnili ter iz steklastih cementov. Kompoziti z makropolnili zagotavljajo visoko odpornost na obrabo in se uporabljajo za plombe na ličnikih in kočnikih. Kompoziti z mikropolnili pa se izvrstno polirajo, z njimi dosežemo izjemen estetski uspeh pri sprednjih zobeh, sekalcih in podočnikih. Steklaste cemente uporabljamo za zaščito zobne pulpe in polnitve večjih zobnih defektov. S to tehniko preprečimo zabarvanje zoba zaradi plombe in mu ponovno vrnemo naraven izgled.

  1. Izdelava estetski faset in lumenirjev

Kadar so sekalci in podočniki močno estetsko načeti, jim povrnemo naraven izgled s fasetami ali lumenirji. To so porcelanske luske, ki jih nalepimo na sprednje ploskve zob. Na ta način povrnemo naravno barvo mrtvim zobem in zobem z neustreznimi plombami, ki še niso primerni za obsežnejšo protetično obravnavo.